Voel je op alle fronten happy met jezelf!

Nu de lockdown om ons heen stapje voor stapje verdwijnt, kunnen we de gevolgen goed waarnemen. Achteraf beseffen we dat we opgesloten waren, gevangen zelfs, in ons huis, ons hoofd, ons lijf en dat we dikwijls leefden in een kleine wereld.

Deze kleine wereld heeft ons met onszelf doen confronteren. Hoe gaan we om met zoiets groots in de buitenwereld en wat doet dat met onze innerlijke wereld?

Mijn ervaring en die van veel van mijn cliënten is, dat gevangen zijn onze levensenergie doet stagneren. Daarmee trek ik de conclusie dat het voor ons uiterst belangrijk is vrij te zijn.

De fysieke lockdown heeft ons vaak ook een innerlijke lockdown doen creëren; we hebben onszelf vastgezet. Nu we weer fysiek naar buiten mogen, voelen we wat dat met ons innerlijk gedaan heeft.

Hoe bevrijden wij onszelf?

Hoe kunnen we onder welke omstandigheid dan ook innerlijk vrij zijn, helemaal onszelf en zelfs de beste versie van onszelf? Dat lukt het beste wanneer we op alle fronten helemaal blij met onszelf voelen. Blij met wie we zijn, hoe we zijn, hoe we ons gedragen en hoe we eruitzien. Natuurlijk zijn er altijd dingen die we genetisch hebben meegekregen, maar we kunnen wel gaan voor het hoogst haalbare.

Hoe ga je dan voor dat hoogst haalbare? Naar mijn idee bereiken we dit door te werken aan ons innerlijk, aan onze energie en aan ons lijf. Dus door te werken aan de tempel waarin we wonen. Persoonlijk onszelf steeds verder ontwikkelen, onszelf innerlijk bevrijden, ons lichaam in de best mogelijke vorm te krijgen. Laten we dit alles met elkaar combineren.

De kracht van synergie

Als musicus van origine, nu werkzaam als personal trainer, voedingsdeskundige en psychodynamisch therapeut, combineer ik graag zoveel mogelijk tools uit mijn gereedschapskist. Die combinatie zet ik dan ook al jaren in qua sport, muziek, voeding en therapie.

Over ruim twee weken start ik met een programma van 8 weken waarin ik alles ga verbinden. We werken aan ons innerlijk tijdens een spinningles. Tijdens deze les, maak ik gebruik van hypnotisch taalgebruik. Zo brengen we ons lichaam in vorm en conditie door te trainen en daarnaast verkrijgen we meer energie door bewust met voeding om te gaan.

Hypnose zweverig?

Hypnose is het meest bekend als show hypnose; een hypnotiseur laat je ten aanzien van een zaal vol mensen rondspringen als een kikker terwijl je jezelf er achteraf niets van herinnert. Ik kan je vertellen dat dit niet de wijze is waarop hypnotherapie gebruikt wordt en hoe ik het inzet. Binnen de therapie gaan we ervan uit dat ons bewuste slechts voor een heel klein deel verantwoordelijk is voor wat we kunnen met ons brein. Ons onderbewuste daarentegen is heel krachtig. Tegelijkertijd is zij erg log en alleen goed bereikbaar in trance of diepe ontspanning. Tijdens trance, ofwel een lichtere vorm van hypnose, kunnen we ons onderbewuste boodschappen meegeven. Zo kan ons onderbewuste ons ondersteunen in veranderprocessen.

De drie factoren

Training blijft van essentieel belang als we ons lichaam in de beste vorm en conditie willen brengen. Er is een verschil tussen slechts bewegen en bewust trainen. Trainen wil zeggen dat we ons lichaam een prikkel geven die afgestemd is op ons trainingsdoel en die qua lengte en intensiteit geïntensiveerd wordt. Bewegen op zichzelf is het zonder bewuste prikkels ons lichaam in beweging brengen. Dit laatste is heel goed voor ons lijf, maar maakt de weg naar ons doel doorgaans wel langer.

Voeding is hetgeen ons energie kan geven of juist kan vermoeien. Denk maar eens aan de dip na de lunch wanneer deze uit te veel suiker of calorieën bestaat. De juiste voeding afgestemd in macronutriënten (koolhydraten, eiwitten, vetten) geeft ons energie en laat ons onze doelen sneller behalen.

Muziek is hetgeen ons kan motiveren, net zoals goed gekozen woorden. Wil jij je ook zo snel mogelijk optimaal voelen? Wil jij je bevrijden van die nare innerlijke lockdown?

Laat je eigen excuses en smoesjes je dan niet langer vastzetten, maar kies zelf voor jouw vrijheid! Kijk wat ik met jou kan doen in deze mooie zomer-actie en laten we samen in beweging komen!

Met sportieve groet,

Désirée