In dit drieluik ‘Lekker in je vel vóór de zomer begint’ neemt Désirée Vergers van Deep In Motion je mee op reis, op weg naar lekker in je vel vóór de zomer van 2021 zich aandient. En met blijvend resultaat, zodat je er na de zomer ook nog profijt van hebt. Deze zomer geen bikinistress, crashdieet of vakantiekeuzestress, maar gericht in beweging komen en bewust afvallen! In een serie van drie blogs vertelt Désirée je hoe je op gebied van de mind, voeding en beweging op een positieve manier alles in het werk kunt stellen voor het beleven van een topzomer. Want juist in deze uitdagende coronatijd is het een zomer vol plezier en fijne gevoelens waar we behoefte aan hebben. Lekker in je vel en voluit leven, daar gaat het meer dan ooit om. In de derde aflevering: beweging.

Bewegen is de kracht achter een gezond lijf

Over beweging is net als over voeding al zoveel geschreven. Je weet vast wel dat het voor je gezondheid belangrijk is om iedere dag 30 minuten te bewegen. Dat mag ook stofzuigen, wandelen met de hond of ramen zemen zijn. Het hoeft niet eens 30 minuten achter elkaar. Een andere richtlijn is het bijhouden van je stappen. Wanneer je er 10.000 zet, is dat voldoende. Willen we onze conditie verbeteren en cardiovasculair meer gezond blijven, dan is het goed om twee keer per week gedurende 20 minuten de hartslag te verhogen door bijvoorbeeld sneller te fietsen/wandelen of te sporten.

Gewicht verliezen met je hartslag

Om gewicht te verliezen is het goed om in een lagere hartslagfrequentie langer te bewegen. Niet iedereen heeft daar tijd voor. Daarom rennen we met zijn allen naar de sportschool waar we in korte tijd onze hartslag omhoog brengen om snel calorieën te verbranden. Beide opties kunnen werken. Of het voor jou werkt, hangt af van de mate waarin je al getraind bent en je postuur. Je mate van getraind zijn bepaalt de hoogte van je hartslag gedurende de inspanning, die bepaalt weer hoeveel calorieën je verbrandt. De hoogte van je hartslag bepaalt dan weer of je meer calorieën aan vet of aan koolhydraten verbrandt. Een voordeel van koolhydraten verbranden is dan weer dat deze zich niet kunnen vastzetten in je lijf als vet.

Persoonlijk trainingsschema

Je ziet, het is niet voor iedereen hetzelfde. Een persoonlijk trainingsschema dat bij jou past, levert het meeste resultaat op. Zeker als het om cardiotraining gaat, is een persoonlijk plan het beste. Alleen al omdat te veel en te vaak een hoge hartslagfrequentie in the end stress oplevert en dus weer vet doet opslaan.

Krachttraining is ondergeschoven kindje

Wat wel voor iedereen geldt en wat ik als personal trainer vaak zie, is dat krachttraining een ondergeschoven kindje is. Krachttraining is voor ons allemaal belangrijk, zeker naarmate we ouder worden. Hoe groter onze spiermassa, hoe sneller onze stofwisseling, zelfs in rust. Ook zorgt meer spiermassa voor een beter silhouet waardoor je er gelijk beter uitziet.

Heuplift

10 keer op/neer 10 seconden vasthouden en 10 seconden per been.

deepinmotion psychodynamisch therapeut emdr psycholoog hypnotherapie verslaving afvallen eetverslaving dieet problemen corona covid19 ebook beweging blog hiplift

Plank en schuine plank

15 seconden recht, 15 seconden links, 15 seconden rechts etc.

Superman (onderrug)

20 herhalingen, 3 sets.

deepinmotion psychodynamisch therapeut emdr psycholoog hypnotherapie verslaving afvallen eetverslaving dieet problemen corona covid19 ebook beweging blog superman

Squats (muursquat en airsquat)

Lunges

deepinmotion psychodynamisch therapeut emdr psycholoog hypnotherapie verslaving afvallen eetverslaving dieet problemen corona covid19 ebook beweging blog lunge

Fit uit de Lockdown

Wil jij meer weten over gezond bewegen, afvallen of krachttraining? Ben je benieuwd naar een trainingsschema dat bij jou past? Of kom je er niet helemaal uit en wil je wél lekkerder in je vel zitten? Misschien is mijn programma Fit Uit De Lockdown iets voor jou!